Україна – Саудівська Аравія. Дощ з моментів – один гол

23:39, 23 березня 2018
Без рубрики

Маючи колосальну перевагу наприкінці матчу, підопічні Андрія Шевченка не змогли переграти аравійців.

Андрій Лунін – наймолодший воротар збірної України в історії. Забігаючи наперед, Шевченко вгадав із довірою 19-річному футболістові на 110 %. У дебютанта була робота, адже Саудівська Аравія створювала моменти. А у цьому ніхто і не сумнівався. Це далеко не збірна зразка Чемпіонату Світу 2006-го року, з якою синьо-жовті зустрічались у групі. Команда минулого починала шукати власну гру під час, безпосередньо, самого матчу. Нове ж покоління аравіців тримає у голові іспанську теорію, яка доноситься до виконавців з вуст тренера Хуана Антоніо Піцці.

Від теорії до практики. У першому таймі українці більше володіли м’ячем. Проте нав’язати високі швидкості вдавалось не завжди. При цьому Саудівська Аравія непристойно легко нівелювала усі спроби синьо-жовтих пробити у площину воріт Мусайлема. Усі креативи Марлоса та Коноплянки розчинились на полі. Така історія тривала до 32-ї хвилини, поки півзахисник Шальке вдало не навісив на іншого легіонера – Кравця. Артем пробив головою у кут воріт.

Аравія зброї не склала. Навпаки, вирішила зарядити основний магазин – стандарти. Навіс з кутового, серія рикошетів, до воріт кілька метрів, перший на м’ячі – Аль-Мувалад. 1:1. “Фартовість” українців при стандартах не нагадує ніякий клуб з УПЛ? За підсумками першої половини у суперника був ОДИН удар по воротах Луніна. Футболісти Шевченка 8 разів намагались вразити ворота опонентів, 2 з яких влучили у площину.

Під кінець матчу число ударів зросло до ювілейних 20-ти (7 у площину). Третина з них – кінцеві спроби штурму від українців. Він міг бути направлений і на врятування нічиєї, якби не вищезгаданий Лунін. На 61-й  Аравія згадала про іспанські настанови, і кількома неквапливими рухами змусила Андрія рятувати Україну при виході віч-на-віч. На цьому Саудівська Аравія фактично зачохлила арсенал. Після моменту від Аль-Сахлаві (боротьбу персонально програв Хачеріді, аравієць пробачив) команда відступила у тотальну оборону. При цьому самі оборонні дії були не надто ідеальними. Героєм міг стати Буяльський. Якщо у спочатку він спонтанно  запустив свічку, яка ледь не приземлилась за комір Мусайлему, то на 89-й зряче пробив у кіпера. Впритул!
Андрію Шевченку перед Японією доведеться провести колосальну роботу над психологією реалізаціїї власних підопічних.

Читайте також