Ворскла – Олександрія. Полтавці Паньківа не пробили

18:58, 03 грудня 2018

Раніше цього тижня Полтаву позбавили змоги приймати лондонський Арсенал у рамках Ліги Європи, але насолоди від матчу УПЛ із другою командою чемпіонату відібрати просто не мали права! Для Ворскли матч 17 туру з Олександрією, що посідає друге місце в таблиці на цей момент, – останній домашній у цьому році.

Фото ФК Ворскла

До речі, у 2016 році матч між цими командами став історичним для УПЛ. Два роки тому Роман Яремчук, тоді ще гравець Олександрії, забив найшвидший м’яч в українській Прем’єр-лізі. Сталося це на восьмій секунді гри, і саме у ворота полтавської команди.

Цього разу олександрійцям для гола знадобилося трохи більше часу. Справді трохи. Уже на третій хвилині матчу Кирило Ковалець точним ударом у правий кут відкрив рахунок в цьому поєдинку. Півзахисник Олександрії грамотно прикрив м’яч корпусом, відтіснивши суперника, наблизився до штрафного й, змістившись в центр, вдарив  – Шуст в цьому епізоді команду не виручив.

Ворскла мала декілька небезпечних моментів й могла зрівняти рахунок. Владислав Кулач спочатку сам заробив, а потім й виконав штрафний удар – м’яч пролетів над стійкою.

Здавалося, що останні 15 хвилин матчу футболісти обох команд чи то сильно змерзли, чи вже втомилися. Оскільки темп гри порівняно із початком зустрічі істотно впав, а кількість небезпечних моментів суттєво знизилася. Навіси та закидання олександрійців не давали гостроти в атаці. Хіба що Цуріков запам’ятався хорошим ударом здалеку. М’яч влучив у стійку.

У другому таймі гольову нагоду змарнував Сапай. Після подачі Тараса Саківа з кутового м’яч опинився у штрафному майданчику олександрійців. На щастя для ворсклян, його ніхто не вибив, ще й рикошет від Чеснакова доставив м’яч просто в ноги Вадиму. Захисник намагався зреагувати швидко, але удар вийшов заслабким і повз ворота.

Традицію марнування гольових моментів продовжив Сергійчук. Він фактично вийшов на побачення з Юрієм Паньківим. Але Михайло у боротьбі завалився на газон, хоч і швидко підвівся. За ці секунди суперники вже встигли повернутися до свого штрафного й організувати продовження атаки ворсклянам було складно.

Олександрія ледь не пропустила на останніх хвилинах матчу. Адже м’яч хаотично переміщався у штрафному гостей, олександрійці замість того, щоб вибити, дарували його господарям. Але полтавці у своєму стилі не змогли придумати бодай щось, аби таки пробити воротаря Олександрії.

Отже, Ворскла вдома мінімально поступається команді Володимира Шарана.  Підопічним Василя Сачка треба працювати над реалізацією.

Читайте також