Я не боявся померти під бомбами© Одкровення екснаставника Шахтаря

17:40, 18 листопада 2022
СВІТОВИЙ ФУТБОЛ

Журналіст Альфредо Педулла процитував нинішнього наставника Брайтона свого земляка Роберто Де Дзербі. Екстренер Шахтаря у студії СпортІталія розповів про початок війни і свою мотивацію не залишати команду.

ФК Брайтон

Я не боявся померти під бомбами. Можливо тому, що я працював допізна, але на той момент я був певен, що поїду додому. Мені було шкода бачити футболістів з інших країн, я думав про бразильців, про їхніх дружин та маленьких дітей, які опинилися в біді. Мені було шкода бачити тренерів у біді. Але на той момент ми думали лише про те, щоб допомогти бразильцям. А вже потім ми мали поїхати додому.

Чому я не втік? Я чекав на призупинення чемпіонату України, тоді б я поїхав додому. Але все сталося дуже швидко. Напередодні нас заспокоїли, сказавши, що це просто залякування, випробування на міцність, але потім справді посипалися бомби. Ми бігли вночі. То був довгий і сумний шлях. Найголовніше – це драма, через яку проходить зараз український народ, який переживає все це. Однак для мене це була травма, бо я їхав до України із бажанням сформувати дуже сильну команду. І бачити, як вона розпадається важко, тобі важко це прийняти.

Читайте також: Деокупація Криму тоді вже відбудеться. На росії назвали дату злочину проти футболу

Читайте також