Його порівнюють з легендою. Українець з МЮ хоче виступати за збірну України

12:15, 02 лютого 2024
ФУТБОЛ УКРАЇНИ

Англо-український талант Захар Бауманн, який грає за молодіжну команду Манчестер Юнайтед (U18), виявляє бажання грати за збірну України.

Про це повідомив Володимир Звєров у своїй авторській програмі "Звєров Про Футбол". Журналіст розповів про футболіста, який з дитинства тренується в академії Манчестер Юнайтед, та його бажання стати гравцем національної збірної України.


Основний приклад, про який я хотів би сказати, це український футболіст, я би навіть сказав, поки що англо-український футболіст, який грає у Манчестер Юнайтед і він нещодавно забив свій дебютний м’яч за МЮ U18. Звати його Захар Бауманн або, як написано на сайті Манчестер Юнайтед, Зак Бауманн. І це не історія виїзду за кордон, а це історія хлопця, який все життя прожив у Англії в місті Болтон і він з 6-ти років тренується в академії Манчестер Юнайтед. Чому хочу за нього поговорити? Бо він хоче грати за збірну України. Таке бажання є у нього, в його мами, я з нею спілкувався. І те, що він грає в Манчестер Юнайтед, це дуже солідний показник, бо туди не беруть будь-кого. Я про нього почув чотири-п'ять місяців тому. Мені про нього розповів головний тренер юнацької збірної України U-17 Володимир Єзерський, оскільки він спілкувався з його мамою. Там є підтримка і бажання самого хлопця грати за Україну. Наскільки я знаю, Манчестер Юнайтед сказав, що підтримає його, якщо того запросять до збірної України.

Фото: Getty images

Він поки що не набрав габаритів це головний момент в якому потрібно додавати, але це чиста фізіологія, він ще набере м'язів. А так дуже технічний, чудово працює з м'ячем. Люди, з якими вдалося поспілкуватися, говорили дуже добре про футбольний розум цього хлопця… Вже писали у ЗМІ, що його порівнюють з Полом Скоулзом. Це історія, яку мені розповіла мама Захара. По-перше, центральний півзахисник, по-друге, рудий колір волосся. Пол Скоулз – абсолютна легенда. Більше 700 матчів за МЮ, десятки трофеїв. Коли Захару було 12 років, Скоулз відвідав тренування академії Манчестер Юнайтед і звернув увагу на хлопця. Бауманн перспективний і за ним спостерігають вже в Україні. Тобто цілком ймовірно, що у найближчому майбутньому ми зможемо бачити цього гравця в юнацькій збірній України. Хлопець прожив усе життя в Англії і зрозуміло, що англійською він говорить краще, але за останніми даними, у Болтоні зараз бабуся, яка трішечки піднатаскає Зараха в плані української мови. У нас є хороші шанси отримати непогано футболіста.

Нагадаємо, нещодавно Данило Кревсун, який грає за Боруссію Дортмунд, висловив своє бажання грати лише за збірну України.

Читайте також: Вражений грою Луніна! Президент Реала похвалив українця після матчу Ла Ліги

Читайте також