Зоря розбирається з Інгульцем. Розкішний асист Кабаєва та чіткі комбінації роблять результат. ВІДЕО

15:00, 11 квітня 2021
ФУТБОЛ УКРАЇНИ

У 21-му турі УПЛ Зоря у Кропивницькому грала з Інгульцем

Луганський клуб на цей поєдинок мав декілька втрат. Не міг зіграти Іванісеня, який у попередній зустрічі з Рухом отримав червону картку, і Шахаб через перебір жовтих. Відсутніми також були Шевченко, Васіль, Аллах’яр та Шахаб.

Зоря у цій зустрічі була номінальним господарем поля, адже матч першого кола, який мав бути домашнім для Інгульця, за згодою двох сторін провели у Запоріжжі.

Перший небезпечний момент у матчі на стартових хвилинах створили гравці Інгульця. Після подачі з кутового і серії рикошетів, м’яч відлетів до центрального захисника команди з Петрового Салема, який із декількох метрів пробив головою вище воріт.

Підопічні Віктора Скрипника доволі швидко відповіли. Кабаєв увірвався до штрафного майданчика Інгульця і з гострого кута потужно пробив по воротах – м’яч влучив у стійку і вилетів за межі поля.

В середині тайму Зоря втратила чудову можливість повести у рахунку. Цвек виконав подачу з лівого флангу до штрафного майданчика і Салем дуже невдало вибив. М’яч підхопив Кабаєв, який в дотик завдав удару з лінії воротарської зони. Проте м’яч зрізався з ноги у гравця Зорі і пролетів над поперечкою. Луганці продовжували тиснути на ворота Малиша, але до перерви так і не зуміли конвертувати свої моменти у голи.

Другий тайм знову активніше розпочали гравці Інгульця

Одразу по перерві підопічні Сергія Лавриненка могли забивати. Козак виконав чудову подачу з правого флангу до воротарського майданчика, Запорожець випередив Абу Ханну і з декількох метрів головою розстрілював ворота Мацапури. М’яч після удару гравця Інгульця пройшов вище.

Натомість Зоря за декілька хвилин відповіла голом. Абу Ханна перехопив м’яч у центрі поля і перевів на правий фланг на Хомченовського. Той далі прострілив до штрафного майданчика, де Юрченко в дотик прошив Малиша – 1:0.

Після забитого м’яча гравці Зорі почали активніше і гостріше діяти біля воріт Інгульця. І згодом це призвело до другого гола. Гладкий на лівому фланзі віддав передачу до штрафної зони на Кабаєва, той в дотик п’ятою відпасував на Жуніньйо, який із кута воротарського майданчика розстріляв голкіпера клубу з Петрового – 2:0.

Інгулець мав трохи більше 20 хвилин, щоби відігратися, але окрім дальнього удару Янакова підопічні Лавриненка не змогли створити нічого. А от луганці навпаки, могли збільшити перевагу, якби на останніх хвилинах зустрічі Гладкий використав просто ідеальний момент. Гравці Зорі упіймали Інгулець на контратаці, Кочергін прорвався до штрафного майданчика і віддав передачу на Гладкого, який опинився сам перед воротами. Але нападник замість того, щоби вдарити в дотик, став приймати м’яч, зробив це криво і той відлетів аж до лицьової лінії.

2:0 – ця перемога повертає Зорю на третє місце в чемпіонаті України. Після 21-го туру команда Віктора Скрипника має 38 очок і гру в запасі.

Читайте також: Кумедний асист українця. Ференцварош поки не зміг оформити дострокове чемпіонство. ВІДЕО

Читайте також