5000 доларів за перемогу над Шахтарем! Преміальні футболістів в УПЛ

15:44, 15 березня 2020
ФУТБОЛ УКРАЇНИ

Гравець українського клубу дав відверте інтерв’ю про умови, зарплатню та премільні за перемогу над Шахтарем.

Французський футболіст донецького Олімпіка Максим До Куто Тейшейра дав інтерв’ю France football.

Які у вас фінансові умови контракту у порівнянні із зарплатнею в інших клубах? 

У нас один із найнижчих рівнів заробітної плати в українському чемпіонаті: від 2000 до 5000 євро. Але зарплатню компенсують хорошими бонусами. За одну перемогу в УПЛ ми додатково отримуємо від 1000 до 2000 євро. Якщо нам вдастся обіграти донецький Шахтар або інший топ-клуб, то призові піднімаються до 5000 євро. Однак, в інших командах краще платять.

Чи важко було виїхати далеко від Франції, щоб здійснити свої мрії про професійну кар’єру?

Так, було дуже важко. Я тоді грав у Національному чемпіонаті за французький клуб Тур. Тренер казав мені, що я надія їхнього клубу. За той час я вже встиг провести кілька відборів у молодіжних командах Франції. Далі я підписав професійний контракт із Авуаном. Я думав, що у мене хороший сезон у Лізі 2. Якщо отримаю вдосталь ігрового часу, з’їм усіх суперників на своїй позиції, а за рік перейду до Ліги 1. Мені було 19-20 років, але пропозиції від головного тренера продовжити контракт так і не дочекався.

Що думали ваші рідні про переїзд в Україну?

Я спакував свої речі і сказав мамі, що їду в Україну, бо клуб зацікавлений у мені. Вперше я спробував себе показати у товариських матчах. Все пройшло добре, і я підписав контракт на три роки. Я впевнений, що зараз на правильному шляху.

Коли сказав мамі, що їду до Донецька в Олімпік, моя маленька сестра одразу зазирнула в інтернет. А коли ви це починаєте гуглити, то в мережізазначають, що 70% населення покидає місто через військовий конфлікт з росіянами. Якби мені тоді не сказали, що в Україні виник конфлікт, то я б і не дізнався цього. Але мій клуб базується в Києві і у нас є свій спортивний майданчик. Умови не виняткові, але вони залишаються на професійному рівні. Є над чим працювати.

Читайте також: Дім фіналіста Ліги Чемпіонів пограбували невідомі з ножами та мачете

Читайте також