Чемпіонат світу. Атакувальний футбол Нідерландів розбиває США. ВІДЕО

19:06, 03 грудня 2022
СВІТОВИЙ ФУТБОЛ

У матчі 1/8 фіналу чемпіонату світу зустрілися збірна Нідерландів та команда США.


Американці створили перший небезпечний момент у зустрічі. Вже на третій хвилині Пулішич опинився віч-на-віч із Ноппертом, але переграти голкіпера нідерландців не зумів.

Номінальні господарі відповіли швидко. На 10 хвилині Дюмфріс прострілом з флангу знайшов у штрафному майданчику суперника Депая, який ударом з ходу в кут воріт Тернера забив у зустрічі першим – 1:0!

Наступний гол вболівальники побачили перед свистком на перерву. У компенсований до першого тайму час все той же Дюмфріс ще раз прострілив у штрафний майданчик суперника, де роль Депая виконав Блінд. Оборонець команди Ван Гала з-під захисників пробив точно під стійку воріт США – 2:0!

Другий тайм розпочався з небезпечного епізоду біля воріт нідерландців. 

Рім після подачі з кутового і скидання від Макенні проштовхнув м'яч повз Нопперта, але з лінії воріт ігровий снаряд вибив Гакпо.

Депай і партнери не збиралися відсиджуватися в захисті і створили одразу декілька небезпечних моментів біля володінь Тернера. Голкіпер та захисники збірної США самовіддано рятували свої ворота.

Рівень напруги в поєдинку зріс до максимального на 76 хвилині. Пулішич прострілив на Райта, який стопою переправив м'яч (за дивовижною траєкторією) в дальній кут воріт Нопперта – 2:1!

До комфортної перевагу в рахунку нідерландці повернули на 81 хвилині. Блінд навісом з флангу знайшов у штрафному майданчику суперпника Дюмфріса, який ударом злету поцілив точно під дальню стійку воріт Тернера – 3:1

Photo by Getty Images

Нідерланди стають першою командою, що виходить до чвертьфіналу Кубка у Катарі.

Читайте також: Залишилося лише двоє. Бразилія втрачає важливого гравця до кінця чемпіонату світу

Читайте також