Чемпіонат світу. Мексика у драматичному матчі з Саудівською Аравією вбиває свою мрію про плей-оф. ВІДЕО

23:19, 30 листопада 2022
СВІТОВИЙ ФУТБОЛ

Драма останніх хвилин. Мексика своєю реалізацію у матчі чемпіонату світу з Саудівською Аравією вбиває мрію про вихід у плей-оф.


Мексиці у поєдинку з Саудівській Аравії потрібно було перемагати з великим рахунком (щонайменше 3:0), натомість саудівці у разі перемоги гарантували собі вихід до плей-оф чемпіонату світу. Тому заряджені були обидві команди.

Мексиканці активно розпочали поєдинок і вже на перших хвилинах Алексіс Вега виходив віч-на-віч з голкіпером Саудівської Аравії Аль-Овейсом, але не зумів переграти.

Саудити відповіли ударом Мохамеда Канно зі штрафного – півзахисник пробив потужно, та м’яч пройшов у сантиметрах над поперечкою.

У середні першого тайму Саудівська Аравія могла виходити вперед. Орбелін Пінеда завадав удару головою з декількох метрів, проте примудрився влучити у захисника.

На другу половину зустрічі мексиканці вийшли ще зарядженішими і одразу по перерві забили. Після подачі з кутового Монтес виграв позицію на ближній стійці і скинув п'ятою до воротарської зони, куди вривався Мартін, який із декількох метрів вколотив м'яч у сітку воріт – 0:1

На 53-й хвилині мексиканці забили вдруге. Луїс Чавес потужним ударом приблизно з 30-ти метрів зі штрафного відправив м’яч у верхній кут воріт Саудівської Аварії – 0:2.

Photo by Getty Images

Ще за мить номінальні гості знову забили, але взяття воріт скасували через офсайд.

На 78-й хвилині підопічні Херардо Мартіно змарнували супернагоду. Гравці Мексики виходили 2 в 1 на голкіпера, але примудрилися не забити, в останній момент захисник Саудівської Аравії у підкаті врятував свою команду.

На 88-й хвилині Уріель Антуна забив такий необхідний третій м'яч для мексиканців, але їхня радість була недовгою. Боковий арбітр підняв прапорець, сигналізуючи про положення поза грою у гравця. VAR підтвердив це рішення.

У доданий час саудівці навіть спромоглися забити. Після чудової комбінації Аль-Давсарі вийшов віч-на-віч з Очоа і прошив голкіпера Мексика – 1:2.

Утім, це ніяк не змінювало задачі для мексиканців, яким потрібен був третій м'яч, щоби пройти Польщу і вийти у плей-оф, але забити вони його так і не змогли.

Тож трилер групи С закінчився тим, що Польща, яка свій поєдинок з Аргентиною програла 0:2, за кращою різницею забитих і пропущених займає друге місце, залишаючи Мексику на третій сходинці. 

Читайте також: Чемпіонат світу. Австралія у матчі з Данією вириває путівку в плей-оф. Відеоогляд

Читайте також