Дніпро-1 до поновлення сезону готовий. Драйвовий матч з батумським Динамо!

18:41, 16 лютого 2020
ФУТБОЛ УКРАЇНИ

У заключному спарингу на турецьких зборах СК Дніпро-1 зустрічався зі срібним призером останнього чемпіонату Грузії батумським Динамо. І хоча Дмитро Михайленко вирішив перевірити найближчий резерв, гра видалася цікавою.

Взятий пенальті

Найкращий на цих зборах голеадор дніпрян Владислав Супряга вийшов вже під завершення матчу, як і Андрій Цуріков, котрий одужав після травми і дебютував в останні 15 хвилин. Проте, усі основні події у поєдинку сталися до їхнього виходу на поле. Вже на 17-тій хвилині Олексій Чичиков зіграв рукою у штрафному і грузини отримали право на пенальті. Але Фламаріон не зміг перехитрити Андрія Кліщука – голкіпер Дніпра-1 грав по удару і намертво взяв, у принципі, не складний м’яч, що летів по центру.

Голи Дніпра-1

А от дніпряни зволікати не стали. Чудова швидкісна атака лівим флангом завершилася прострілом Олександра Назаренка на Лукаса Тейлора. Бразилець з метра вколотив м’яч у порожні ворота – 1:0.

Згодом Назаренко спробував закрутити м’яч у ворота після кутового, та воротар відвів небезпеку в ефектному стрибку. Суперник теж в обороні не відсиджувався – спершу Мамучашвілі пробив удар з-за меж штрафного у поперечку воріт Кліщука. А під завісу першого тайму Кліщук врятував після удару Джигаурі головою метрів із 9-ти. Тож найбільшою неприємністю для дніпрян до перерви стало вилучення Олександра Сніжка. Півзахисник, будучи капітаном, у розпалі боротьби дозволив собі з розмаху вдарити суперника ногою після провокації. Дніпро-1 залишився у меншості.

Рівна гра

Другий тайм грузини розпочали атакою по-каталонськи. Батумці розпасували у штрафному майданчику дніпрян, не без допомоги самих оборонців. Відскоки від захисників подарували м’яч Двалішвілі. Але Владислав Шаповал в останню мить у підкаті заблокував спробу нападника Динамо забити з лінії воротарського.

І знову підопічні Михайленка спромоглися відповісти на момент голом. Після розіграшу штрафного пішла висока подача на дальню стійку, Тейлор скинув головою на Чичикова. Але його удар заблокували рукою – пенальті вже у ворота динамівців. Олексій Хобленко пробив сильно, по центру, під рукою воротаря – 2:0. Міг Дніпро-1 забивати і втретє, однак забіг Супряги зі своєї половини поля завершився невдало: форвард задалеко відпустив м’яч і не зміг переграти воротаря.

Пропущений пенальті

Дніпро-1 сам допоміг батумцям своїми невпевненими діями в обороні. Олександр Сваток зіграв лежачи, вибиваючи м’яч після того, як підсковзнувся. Арбітр призначив вільний удар у межах штрафного майданчика дніпрян, десь із 12 метрів – лише потужна стінка зарадила голу. Кліщук був безсилим на 90+1 хилині. Знову Чичиков, знову гра рукою, друге вилучення у дніпрян (арбітр вигнав Коркішка за суперечки) – пенальті реалізував Тевторадзе, 2:1.

Читайте також: Привид Палопа. Ексдинамівець пропустив м’яч від голкіпера на останніх секундах. ВІДЕО

Читайте також