Дубль два для Динамо, майже подвиг Зорі та італійці про Малиновського

16:01, 30 серпня 2019

Майбутній європейський тур буде надзвичайно насиченим на яскраві футбольні протистояння. Англія, Італія та Україна, тут на вболівальників чекатимуть суперматчі.

Зоря – Динамо

Зоря – Динамо – матч команд, які не змогли подолати кваліфікацію до Єврокубків, однак на відміну від луганців Динамо після вильоту із Ліги Чемпіонів зіграє у груповому етапі Ліги Європи. Динамо минулого туру не перемогло Олімпік і тим самим зіпсувало дебют-повернення Олексію Михайличенку, а матч проти Оліміпіка супроводжувався гучним свистом із трибун. Не допоможе Динамо у Запоріжжі Беньямін Вербич. Словенець отримав червону картку в матчі із Олімпіком за те, що відмахнувся від суперника після падіння. А за рівшенням КДК пропустить два матчі.

Якщо у киян не зіграє дискваліфікований Вербич, то Віктор Скрипник точно не зможе розраховувати на орендованих у Динамо Русина і Лєднєва. Зоря після стикової поразки у матчі проти Олександрії повернулась у переможний тонус та виграла у Карпат на виїзді. Але навіть попри здобуту перемогу серйозною проблемою для луганців є вразливий центр захисту, де грають два номінально ліві оборонці – Чеберко і Абу Ханна.

Але наскільки вистачить сил Зорі на складний матч проти Динамо, яке не грало посеред тижня.

Арсенал – Тоттенгем

Битва за Лондон. Так пафосно в Англії анонсують протистояння Арсенала і Тоттенгема. В минулому турі обидві команди синхронно програли. І якщо Арсенал потрапив під каток Ліверпуля на Анфілді, то Тоттенгем програв Ньюкаслу ще й на власному полі. Вже після гри Маурісіо Почеттіно натякнув на негаразди всередині команди. Не вийшов у старті на цей матч Крістан Еріксен. Данець досі остаточно не визначився зі своїм майбутнім. Травмованим залишається один із новачків команди Раян Сессеньйон, під питанням участь в матчі Ндомбеле, а Ло Чельсо лише звикає до нової команди.

Особливим досягненням для новачка Арсенала можна вважати те, що він зумів обіграти один-в-один Вірджила Ван Дайка. Цим самим Пепе перервав 50-матчеву серію в АПЛ для захисника Ліверпуля впродовж якої його ніхто не обігрував. Цікаво, що одним із останніх перед Пепе теж був гравець Арсенала – Алєксандр Ляказетт.

Ювентус – Наполі

Чемпіон і вічний переслідувач. Ювентус вже у другому турі зіграє проти Наполі. Матч, який набуває все більшої ненависті збоку фанів Наполі. Спершу до Турину пішов Гонсало Ігуаїн, а тепер ще й легендарний для неаполітанців екснаставник клубу Мауріціо Саррі.

Наполі має проблеми із Ювентусом не тільки на довгій дистанції, а у очних протистояннях. Щоправда, якщо здобути позитивний результат виходить не завжди, то хорошу гру Наполі показує регулярно. Чого вартий хоча б останній матч Наполі і Ювентуса. Тотальне домінування неаполітанців за усіма показниками: XG, володіння м’ячем, удари, удари в площину, кутові, але все одно переміг Юве.

Лаціо – Рома

Дербі вічного міста – чи не найпристрасніше суперництво в Італії. Можна впевнено сказати, що для Роми, Лаціо і їхніх армій фанів очне протистояння є найголовнішим матчем сезону. Дербі, в якому завжди відчувається смак ненависті команд і вболівальників один до одного. Зовсім не дивно, що ледь не кожен другий матч між римськими командами завершується із вилученнями.

Але навіть в такому непримиренному середовищі є місце повазі легендам. Не можна не пригадати банер від фанів Лаціо адресований Франческо Тотті. Але навряд чи таких сентиментальних речей варто чекати цього разу. Остання зустріч Роми і Лаціо завершилась ганебними 0:3 для вовків. Тепер вже Паулу Фонсеці доведеться пройти справжнє хрещення римським пеклом і це той випадок, коли ще однієї поразки в дербі ніхто не зрозуміє.

Аталанта – Торіно

Обидві команди минулого сезону вели боротьбу за єврокубки. Аталанта за Лігу Чемпіонів, а туринці за Лігу Європи. Команда Малиновського своє завдання виконала самостійно, а ось Торіно у єврокубки потрапив руками Мілана. Руслан Малиновський дебютував в Аталанті вже у першому ж офіційному матчі. Українець вийшов на початку другого тайму і став свідком неймовірного камбеку бергамасків. Малиновський і Муріель вийшли за рахунку 1:2 на користь СПАЛа, але дубль колумбійця за 5 хвилин приніс Аталанті 3 очки.

Думки про дебют українця дещо розділились. Італійське видання Calciomercato роцінило гру Малиновського у 6 балів. Інші журналісти залишились враженими стараннями і взаємодією Малиновського із Муріелем та постійними пошуками м’яча гравцем збірної України. А ось головний тренер команди Джан П’єро Гасперіні доволі стримано оцінив дебют українця. Малиновському треба ще більше боротися у півзахисті, адже він може діяти ще ефективніше – такими були слова тренера Аталанти.

Читайте також