Карпати: Коли старі борги вже не мучать!

17:36, 26 лютого 2019

Львівські Карпати завдяки останнім надходженням від трансферів мають змогу виплатити старі борги. Про це повідомив Ігор Циганик в ефірі програми Циганик LIVE. 

Карпати досі не розплатилися із Вільярреалом за трансфер Крістобаля із Вільярреала (2011 р.),  за перехід Еріка із Атлетико Метрополітано (2011 р.) та із Ріо-Кларо за трансфер Авелара (2010 р.). Усього леви назбирали боргів на близько 1-1.2 млн доларів. При чому тягнути з їх невиплатою Карпатам не радять. Це може призвести до накладання штрафних санкцій. Ігор Циганик сказав:

 
Минулого року Карпати рятували від Гудими. Федерація пішла на зустріч і не зняла очки з Карпат. Але всі знають, що у Карпат є фінансові проблеми. Це як дамоклів меч для Карпат. Це стосується виплат, які були узгоджені міжнародними дисциплінарними органами. По інакшому – це були великі проблеми, зокрема знімання очок та позбавлення професійного статусу. 

Нині справи у Карпат пішли краще: за продаж Мар’яна Шведа до Селтика леви отримали  близько 2 млн фунтів, за півторарічну оренду Хорхе Карраскаля до Рівер Плейта вони отримають близько 500 тис. доларів. Василь Кравець, який недавно дебютував у Примері, приніс Карпатам теж близько 500 тис. своїм переходом до Луго. Крім того, Карпати отримали ще 50 % від трансфера свого екс-захисника до Леганеса, тобто близько 1 млн. І нарешті, Орест Лебеденко, який теж нещодавно став гравцем Луго, додав у скарбницю львів’ян ще близько 500 тис. євро і 50% від наступного трансфера.

Загалом Карпати заробили 5 мільйонів доларів. Тож львівський клуб почав виплачувати борги:

 Усі ці борги могли знищити команду. Зараз почалася робота в напрямку того, щоб ці фінансові зобов’язння виконати. Карпати вийдуть в нуль. Тоді можна говорити про те, що Карпати можуть існувати далі. Зараз ці виплати пішли.

 2 млн доларів Карпати винні ще Севільї за Карраскаля. Вони розписані на кілька майбутніх  платежів.

Читайте також