Катастрофа Зорі у Лізі Європи. АЕК Шахова та Чигринського розносить луганців. ВІДЕО

00:01, 06 листопада 2020
СВІТОВИЙ ФУТБОЛ

Знову помилки в обороні вбивають луганський клуб

Після таких різних поразок Шахтаря та Динамо у Лізі Чемпіонів свій єврокубковий поєдинок зіграла Зоря. Луганська команда вдома приймала АЕК Чигринського та Шахова, які на цей матч вийшли в основі. Це була зустріч двох аутсайдерів групи, адже і український, і грецький клуби мали по дві поразки. Тому обидва колективи були налаштовані лише на перемогу.

Віктор Скрипник у порівнянні з матчем із Брагою зробив декілька змін: замість Цвека, Фаворова та Назарини у старті з’явилися Абу Ханна, Циганікс та Громов.

Знову зоря пропускає швидкий м’яч

Вже на 7-й хвилині гості повели у рахунку. Лівая у штрафному майданчику зумів розвернутися у боротьбі з Абу Ханною, і скинути на Танковича, котрий набігав. Нападник в дотик пробив майже з лінії воротарської зони – м’яч рикошетом від Циганікса залетів у сітку воріт – 0:1.

Після цього Зоря взяла м’яч під контроль і спробувала будувати свої позиційні атаки. Однак все, на що спромоглися луганці, це удар Кочергіна з-за меж штрафного майданчика.

Натомість АЕК забив удруге. Танкович однією передачею розрізав захист Зорі і вивів на побачення з голкіпером Манталоса. Капітан греків свій момент не змарнував і пробив потужно у кут воріт – 0:2.

Чудову нагоду відквитати один м’яч Зоря отримала наприкінці першого тайму. Громов уникнув офсайду і виконав подачу з правого флангу до штрафного майданчика на Кабаєва. Проте Владислав довго обробляв м’яч, а потім взагалі пробив вище воріт.

По перерві ситуація для Зорі стала катастрофічною

На початку другого тайму господарі пропустили знову. Лівая у штрафному майданчику накрутив Абу Ханну і поміж ніг захисника пробив у ближній кут воріт – 0:3.

Луганці побігли відігруватися, та знову доходило лише до ударів з-за меж штрафної зони. Спочатку потужно пробивав Кочергін по центру воріт, а згодом Назарина.

На 81-й хвилині Зоря зуміла забити. Після подачі з кутового Назарина заволодів м’ячем у штрафному майданчику і відкотив на Кочергіна, який потужним пострілом відправив м’яч у дев’ятку – 1:3.

Та раділи господарі поля недовго. Гравці АЕКа розвели м’яч із центра поля, і вже через декілька передач Васілантонопулос з правого флангу прострілював до штрафного майданчика на Лівая, який в дотик добив господарів – 1:4.

Таким чином, Зоря після перших трьох матчів Ліги Чемпіонів посідає останнє місце у групі G, не набравши жодного бала. АЕК стає третім і має 3 пункти.

Читайте також: Асист Яремчука, розгром Мілана і порятунок Бенфіки. Вечір божевільних матчів у Лізі Європи і Баварія дограється. Переможці Ліги Чемпіонів можуть втратити зірку на рівному місці

Читайте також