Неоднозначний Шахтар. Донецьке дербі залишилося за командою Каштру

17:56, 27 вересня 2020
ФУТБОЛ УКРАЇНИ

У Києві зіграли черговий матч УПЛ

Олімпік не став закриватися у поєдинку з Чемпіоном України і намагався відповідати своїми атаками на наступи Гірників. До перерви підопічні Ігоря Климовського намагалися бути з іменитішим суперником на рівних, але до забитого м’яча ближчими були саме гравці Шахтаря.

На 41 хвилині номінальні господарі заробили пенальті (Корнієнка притримав Пасіч). Одинадцятиметровий взявся виконувати Алан Патрік. Удар у бразильця вийшов майже по центру, і голкіпер Олімпіка Артем Кічак м’яч потягнув – 0:0.

Після перерви міг арбітр зустрічі Анатолій Абдула призначити пенальті у ворота Андрія Пятова. Беніто отримав м’яч біля лінії штрафного майданчика Шахтаря і пробив по воротах – м’яч зачепив відставлену руку Корнієнка і полетів за межі поля. Рефері вказав на кутовий.

Шахтар вже втрачав очки в цьому чемпіонаті, тому продовжувати негативну для себе тенденцію підопічні Каштру не збиралися. Допоміг з таким необхідним голом Віктор Коваленко. Півзахисник збірної України в один дотик переправив м’яч у сітку воріт Кічака після пасу з флангу від Корнієнка – 1:0.

Photo by Martin Rose/Bongarts/Getty Images

За першим пішов одразу й другий. Зотько в центрі поля втратив м’яч, Майкон віддав на Мораєса, який чітко реалізував вихід віч-на-віч із голкіпером Олімпіка – 2:0!

Гості намагалися відігратися, але Андрій Пятов цього вечора був бездоганним. Шахтар перемегає у непростому матчі.

Читайте також: Боротьба за форварда Динамо. Кияни найближчим часом можуть позбутися малорезультативного легіонера

Читайте також