П'ять голів на двох! Гана та Південна Корея влаштували трилер на Чемпіонаті світу. ВІДЕО

17:02, 28 листопада 2022
СВІТОВИЙ ФУТБОЛ

Гана після поразки від Португалії (2:3) у другому турі групи Н грала з Південною Кореєю, яка у своєму стартовому поєдинку Чемпіонату світу розписала нічию з Уругваєм (0:0).


З перших хвилин активніше діяли саме корейці. Номінальні господарі поля завдали чотири удари у бік воріт суперника, але жодного у площину.

Попри перевагу корейців, на 24-й хвилині забила Гана. Щоправда, гол західноафриканської команди був доволі суперечливий. Джордан Аю зі штрафного виконав подачу до воротарської, м’яч рикошетом від гравця Південної Кореї відлетів у руку Андре Аю і тоді його добив у ворота Мохаммед Салісу. Здавалося, що гол мають скасувати через влучання м’яча у руку, але головний рефері зустрічі Ентоні Тейлор декілька хвилин слухав арбітра VAR, після чого вказав на центр поля – 1:0 на користь Гани.

Loading...

А ще за 10 хвилин ганці подвоїли перевагу, цього разу жодних питань до гола не було. Джордан Аю з лівого флангу навісив до штрафного майданчика і Мохаммед Кудус, який виграв позицію у захисника, відправив м’яч головою у сітку воріт – 0:2.

Photo by JUNG Yeon-je / AFP) (Photo by JUNG YEON-JE/AFP via Getty Images

По перерві Південна Корея посилала натиск на ворота суперника. Після навісної передачі з флангу нападник Чо Ки Син з близької відстані пробивав головою майже у дев’ятку, але голкіпер Гани Зігі парирував удар у стрибку.

А на 58-й хвилині корейці відквитали один гол. Лі Кан Ін, який тільки з’явився на полі на заміну, виконав подачу до воротарської зони, Чо Кин Син випередив захисника і ударом головою прошив Зігі – 1:2.

А ще за декілька хвилин корейці зрівняли рахунок. Джин Су Кім подав з лівого флангу і Чо Кин Син перестрибнув усіх оборонців і вколотив м’яч у сітку воріт – 2:2.

Та Гана не опустила руки після двох пропущених м’ячів і на 68-й хвилині знову вийшла вперед. Кудус вдало замкнув простріл від партнера по команді, прошивши воротаря – 2:3.

Корейці влаштували фінальну навалу на ворота суперника та пробити Зігі, який здійснив декілька сейвів, і щільний захист Гани їм не вдалося. Тож західноафриканський колектив у проголомшливому поєдинку вириває перемогу і набирає 3 очки.

Читайте також: Гравець збірної України переїде до Рима? ТОП-клуб Італії хоче забрати українця

Читайте також