Реал із Луніним виходить у фінал! Українець провів гарну гру, але пропустив із пенальті. ВІДЕО

23:03, 08 лютого 2023
СВІТОВИЙ ФУТБОЛ

Мадридський Реал в 1/2 фіналу клубного чемпіонату світу грав із єгипетським Аль-Ахлі. Ворота вершкових у цій зустрічі захищав Андрій Лунін, оскільки Куртуа наразі травмований.

Скріншот із Twitter

Підопічні Карло Анчелотті зі старту взяли м’яч під повний контроль, але за 15 хвилин іспанський колектив нічого не зумів створити, як і суперник. Згодом пішли моменти. Перший удар у площину в цій зустрічі завдав Антоніо Рюдігер після подачі з кутового. Захисник Реала головою пробив слабко і по центру воріт.

Гравці Аль-Ахлі відповіли двома гострими нагодами. Спочатку із меж штрафної зони із гострого кута стріляв Мохамед Шеріф, а потім Мохамед Абдельмонем із одинадцяти метрів завдав удару головою. В обох випадках м’яч пройшов над поперечкою.

Loading...


Після цього футболісти королівського клубу змарнували дві чудові нагоди повести у рахунку. Вінісіус вискочив віч-на-віч Ель-Шенаві, але з гострого кута не зміг закрутити під дальню стійку і м'яч пройшов повз.

За декілька хвилин схожий момент мав Родріго, який теж вискочив на побачення із голкіпером. З тієї самої позиції бразилець пробив у ближній кут і лише стійка врятувала єгиптян.

На 31-й хвилині свою реакцію продемонстрував Лунін. Українець відбив потужний постріл Ель-Шахата із меж штрафної зони.

Наприкінці першого тайму Реал таки забив. Вінісіус обікрав захисника поблизу штрафного майданчика суперника, вирвався сам на сам із Ель-Шенаві і елегантно перекинув голкіпера – 0:1.

Одразу по перерві захист Аль-Ахлі знову дав тріщину і вершкові подвоїли свою перевагу. Модрич чудовою розрізною передачею вивів віч-на-віч із голкіпером Родріго – бразилець бив у дальній кут, але воротар відбив перед собою. Першим на добиванні опинився Вальверде, який одним дотиком прибрав захисника, а другим відправив м’яч у сітку воріт – 0:2.

На 63-й хвилині зустрічі головний арбітр матчу призначив пенальті у ворота Реала – Камавінга збив у власному штрафному майданчику Ель-Шахата. Нагоду з одинадцятиметрової позначки впевнено реалізував Алі Маалул, розвівши Луніна і м’яч по різних кутах –1:2.

Цей забитий м’яч підбадьорив номінальних господарів поля і вони кинулися відігруватися. На 79-й хвилині Лунін довелося рятувати Реал. Після навісу з кутового Тахер Мохамед завдав удару головою у ближній кут – український голкіпер у падінні відбив.

На 81-й хвилині Лунін вчасно вийшов з воріт і не дав нападнику Аль-Ахлі вийти з ним на побачення.

На 87-й хвилині усі питання про переможця матчу мав знімати Модрич. Хорват пробивав пенальті, але не зміг переграти голкіпера Аль-Ахлі. Утім, те що не зробив Модрич, виконав Родріго. Бразилець уже в компенсований час обігрався у стіночку п’ятками із Себальйосом, опинився сам перед воротами і з близької відстані впевнено переграв Ель-Шенаві – 1:3.

Остаточну крапку поставив Аррібас. 21-но річний футболіст вийшов на заміну на останній хвилині і одразу забив. Гравець отримав м’яч у штрафному майданчику, підготував удар і пробив точно у кут воріт – 1:4.

Тож Реал виходить до фіналу клубного чемпіонату світу, де зіграє з Аль-Хілялем із Саудівської Аравії. Матч відбудеться 11 лютого.

Читайте також: Двигун у порядку. Гравець збірної України став найкращим у команді АПЛ

Читайте також