Шахтар провів фестиваль футболу у Харкові

13:53, 08 травня 2018

Шахтар організував перший масштабний дитячий фестиваль футболу на ОСК Металіст.

У фестивалі взяли участь 108 дітей у віці від 7 до 10 років. Їх поділили на 18 команд по шість учасників. Дітям запропонували дев’ять захоплюючих зон, де під керівництвом тренерів харківської школи Майстер м’яча вони могли навчитися таким азам футболу, як ведення м’яча, точний пас, удари по воротах та інше. Успішно виконуючи завдання на кожній зі станцій, учасники заробляли очки для виходу у фінал.

Командам надали прізвища гравців Шахтаря. У фінал вийшли Степаненко і Срна. У вирішальному матчі виграла команда українського гравця – перемога з рахунком 4:2. Всім переможцям вручили помаранчеві м’ячі.

Фестиваль футболу від Шахтаря тривав три години. У ньому взяли участь діти з Харкова і області, з Маріуполя, Сіверодонецька, Добропілля, Краматорська та переселенці з Донецька. Серед 108 дітей – 21 дівчинка. Кожен отримав у подарунок спортивну форму і клубний шарф.

Гірники регулярно проводять соціальні акції і футбольні турніри для дітей. Зокрема, Шахтар організував масовий футбольний проект «Давай, грай» у різних містах України.

Читайте також