ШОК для чемпіонів світу! Туніс робить диво, а VAR забирає гол у Грізманна. ВІДЕО

19:19, 30 листопада 2022
СВІТОВИЙ ФУТБОЛ

Туніс робить диво в останньму матчі на чемпіонаті світу, перемагаючи Францію. Та цього команді з Північної Африки не вистачило.


Франція ще після перемоги над Данією (2:1) гарантувала собі перше місце в групі D і вихід у плей-оф. Тому на матч із Тунісом Дідьє Дешам дав відпочити гравцям основи і випустив інший склад, порівнянно з попередніми поєдинками.

Loading...

Туніс уже на 8-й хвилині відправив м’яч у ворота Манданда. Після подачі зі штрафного із лівого флангу Гандрі прошив голкіпера французів. Та, на щастя для чинних чемпіонів світу, захисник тунісців був у положенні поза грою і гол не зарахували. І цей епізод був найнебезпечнішим у першому таймі. 

А ось друга половина зустрічі подарувала інтригу не лише в поєдинку, а й загалом у всій групі. Фофана втратив м'яч у центрі поля. Хазрі отримав передачу від партнера, увійшов до штрафного майданчика, не відчуваючи спротиву від захисників, і пробив точнісінько під стійку – 1:0.

Loading...

Одразу після пропущеного м'яча Дідьє Дешам кинувся виправляти ситуацію. На поле вийшли Мбаппе, Рабйо, Саліба, Грізманн та Дембеле. Французи помітно гостріше заграли попереду. Наприкінці зустрічі Мбаппе небезпечно стріляв з меж штрафного майданчика, але голкіпер парирував.

А ось на останній хвилині матчу Грізманн таки відправив м'яч у сітку воріт Тунісу. І не встигли французи порадіти голу, як головний арбітр зустрічі пішов дивитися відеоповтор і після цього скасував взяття воріт. Судячи з жестів рефері, у Грізманна зафіксували офсайд.

Photo by Visionhaus/Getty Images

Туніс сенсаційно перемагає Францію 1:0, але це не допомагає їм вийти у плей-оф чемпіонату світу, оскільки Австралія у паралельному матчі здолала Данію 1:0 і набрала 6 очок. Тож Франція з першого місця, а Австралія з другого виходять до плей-оф із групи D.

Loading...

Читайте також: Ніяких ексцесів! Андрій Шевченко подав письмову заяву про вихід із НОК. ЕКСКЛЮЗИВ

Читайте також