УПЛ – місце, де гроші таки грають у футбол. Наскільки глибока прірва у вартості складів команд-учасниць?

14:35, 18 січня 2021
ФУТБОЛ УКРАЇНИ

У zbirna.com порахували вартість нинішніх учасників української Прем’єр-Ліги. За основу взяли оновлену ринкову вартість від Transfermarkt, щоправда, це ціна не основного складу, а усієї команди. Відтак, на графіці у деяких клубів назбиралося лише 20 з гаком футболістів, що мають оцінку від німецького порталу. А лідери можуть похвалитися більшою кількістю гравців (30+) – відповідно, більшою сумою грошей.

Проте факт залишається фактом – один Шахтар коштує як 34 Минаї. А в Динамо розмістилися б майже 12 Колосів і 21 Інгулець.

Графіка з сайту zbirna.com

З першої шістки клубів УПЛ окрім Шахтаря та Динамо тільки Зоря має у своєму складі гравців на контракті, що коштують понад 1 млн євро. Тож, хоч гроші і не грають у футбол, реально втрутитися у боротьбу за чемпіонство жоден з амбітних претендентів, вартістю до 20 мільйонів за команду, навряд чи зможе. Сезон 2019/20 стане винятком?

Читайте також: Давно не чули. Тимощук у Росії розповів про ставлення до війни і Хочуть отримати нападника Динамо! Відомий клуб спробує ще раз підписати гравця киян

Читайте також