Зінченко врятував ситуацію. Манчестер Сіті здобуває перемогу і виходить на перше місце в АПЛ. ВІДЕО

22:02, 20 січня 2021
СВІТОВИЙ ФУТБОЛ

Манчестер Сіті у перенесеному матчі першого туру вдома грав з Астон Віллою

Олександр Зінченко, який декілька попередніх матчів поспіль виходив у стартовому складі, на цей поєдинок залишився на лавці для запасних. На його позиції лівого захисника вийшов Жоау Канселу.

Вже на старті поєдинку міг забивати Бернарду Сілва. Гравець із близької відстані розстрілював ворота Астон Вілли, але влучив у голкіпера гостей Мартінеса.

Доволі скоро на футбольному полі з’явився гравець збірної України Олександр Зінченко. Вокер отримав невелике ушкодження в одному з епізодів і не зміг продовжити поєдинок. На 28-й хвилині його замінив українець, який зайняв звичну для себе позицію лівого оборонця, а Жоау Канселу змістився на позицію правого захисника.

Стовідсотковий момент повести у рахунку Сіті змарнував у другому таймі. Де Брюйне віддав передачу до штрафного майданчика повз двох захисників на Канселу, португалець на замасі прибрав захисника і з близької відстані сильно пробив по воротах, але м’яч влучив у поперечку.

Господарі не скидали обертів і продовжували тиснути на ворота Астон Вілли, проте забити містянам не вдавалося аж до 78-ї хвилини. Тоді Родрі обікрав захисника поблизу штрафного майданчика Астон Вілли і віддав на Бернарду Сілву. Той прийняв м’яч і в оточенні двох оборонців пробив у дев’ятку – 1:0.

Наприкінці зустрічі Сіті заробив право на пенальті. Жезус пробивав головою по воротах і влучив у руку захисникові. Арбітр матчу без вагань вказав на позначку. Виконувати одинадцятиметровий взявся Гюндоган – потужно пробив по центру – 2:0.

Після цієї перемоги підопічні Пепа Гвардіоли набирають 38 пунктів і виходять на першу сходинку в АПЛ.

Олександр Зінченко провів непоганий матч, за що і отримав відповідну оцінку. Статистичний портал Whoscored поставив українцю 6,6 бала.

Скрін Whoscored

Читайте також: Розриватиме Серію А! Ліверпуль готовий відпустити одного з джокерів Клоппа та Удінезе шокує Аталанту. Малиновський вийшов у старті і ледь не створив шедевр з кутового. ВІДЕО

Читайте також