Звільнення Вукоєвича. Що про це думають у Хорватії?

13:38, 10 липня 2018

Автор: Ірина Козюпа

Огнена Вукоєвича звільнили зі збірної Хорватії. Домагой Віда отримав попередження від ФІФА. Така ціна відео зі словами «Слава Україні!».

Журналіст хорватського телеканалу NOVA TV Саша Лугонич розповів FootballHub, як на цю ситуацію відреагували у Хорватії.

Хорватська футбольна асоціація вирішила забрати акредитацію в Огнена на Чемпіонат світу. Чиновники не хочуть, щоб ця історія з відео поширилася перед таким важливим матчем, як півфінал Чемпіонату світу. Тому і ухвалили таке рішення. В асоціації говорять, що відео з Відою та Вукоєвичем не є політичним, але залишає простір для різних тлумачень.

Чесно кажучи, люди у Хорватії зараз думають тільки про історичний матч проти Англії. Думаю, це відео викликало набагато більший інтерес в Росії та Україні, ніж у Хорватії, – каже Лугонич.

11 вересня Хорватія та Англія зіграють у півфіналі Чемпіонату світу.матчем кваліфікації Україна – Хорватія (команди грали в одній групі) хорватські колеги бажали перемоги українцям. Саша говорив: Хай наша збірна пропустить Чемпіонат світу, але Давор Шукер піде з посади президента Хорватської футбольної асоціації.

Зараз хорватська преса не так критично налаштована щодо футбольних чиновників.

9 місяців тому у Києві ситуація виглядала не такою оптимістичною. Златко Далич проводив свій перший матч, як наставник збірної Хорватії. Я тоді сказав, що звільнення Анте Чачича за два дні до гри з Україною позитивно вплине на команду. Атмосфера і гра збірної були жахливими і призначення Далича – це єдина річ, яка могла нас врятувати. На щастя, це трапилося. І зараз ми мріємо про фінал Чемпіонату світу, – посміхається Лугонич.

Тільки тепер Хорватія готується до важливого матчу без свого тренера-скаута з аналізу суперників…

Читайте також