Звитяга на нервах! Судаков і Бондаренко фейлять з пенальті, а збірна України U-21 страждає у матчі з Фарерами

19:02, 12 жовтня 2021
СВІТОВИЙ ФУТБОЛ

Після розгромної виїзної поразки від молодіжної збірної Франції 0:5 збірна України U-21 у Запоріжжі на Славутич Арені приймала Фарерські острови

Фарерці уже встигли зробити сенсацію у цьому відборі до Євро-2023, зігравши внічию з французами, і перед матчем із командою Ротаня перебували на третій сходинці з п’ятьма очками. Збірна України мала шість пунктів перед цим поєдинком.

У першому таймі українці домінували над суперником

Упродовж 45-ти хвилин підопічні Ротаня тримали м’яч під контролем і мали чимало нагод, щоби забити, але зробити це вдалося лише одного разу на 24-й хвилині. Мудрик подав з кутового на ближню стійку і захисник фарерців Андріас Едмундссон зрізав м’яч у власні ворота. Саме цей оборонець гостей на 40-й хвилині привіз пенальті у свої ворота, зігравши рукою у штрафному майданчику. Виконувати одинадцятиметровий взявся Судаков, але краще би він цього не робив… Півзахисник Шахтаря вирішив не пробивати пенальті, а розіграти його і покотив уперед на Артема Бондаренка. Але зробив це занадто просто і голкіпер Фарерських островів Мьорк встиг скоротити відстань до м’яча і відбити удар нападника збірної України.

Саме воротар гостей був найкращим гравцем своєї команди, здійснивши чимало сейвів. Він неодноразово рятував фарерців від пропущених м’ячів. Спочатку Мьорк дістав м’яч з-під поперечки після удару В’юнника, а згодом парирував постріл з меж штрафного майданчика.

У другому таймі картина гри не змінилися

Українці продовжили контролювати матч, щоправда, моментів вони створили значно менше, ніж за перші 45 хвилин. У середині другого тайму супернагоду мав Мудрик. Вінгер Шахтаря прийняв м’яч у воротарській зоні фарерців і з дуже близької відстані розстрілював ворота, але влучив просто у голкіпера. Марнотратство господарів продовжилося на 85-й хвилині. Сич прострілив до штрафного майданчика на В’юнника, який буквально із пари метрів не забив у фактично порожні ворота.

Тож, 1:0 – після цієї перемоги збірна України U-21 набирає 9 очок і залишається другою в групі Н. Першими йдуть французи, які мають на один пункт більше.

Читайте також: Фантастичні амбіції шейхів! Ньюкасл хоче підписати чемпіона Європи за божевільні гроші

Читайте також