Битва у Лізі Націй. Україна з характером поступається Німеччині

22:42, 10 жовтня 2020
ФУТБОЛ УКРАЇНИ

Збірна України на НСК Олімпійський приймала Німеччину в рамках Ліги Націй

У порівнянні з товариським поєдинком із збірної Франції Андрій Шевченко зробив декілька змін на матч із німцями. В основі з’явилися Сидорчук, Караваєв, Циганков і Коваленко, який тільки нещодавно приєднався до національної команди.

Обидві команди активно розпочали цей поєдинок. Перший напів момент у цьому матчі створили саме німці. Миколенко трохи не встиг за Гнабрі, і гравець збірної Німеччини майже з лінії штрафного майданчика пробив по воротах. М’яч полетів по центру, і Бущан зумів парирувати удар.

Та вже в середині тайму саме гості повели у рахунку. Рюдігер без жодних проблем розвернув Соболя у штрафному майданчику і прострілив на лінію воротарської зони. Ярмоленко не встежив за Гінтером, який в дотик перевів м’яч у сітку воріт збірної України – 0:1.

Німці продовжували тиснути і мали гарну нагоду подвоїти перевагу. Гнабрі після подачі з флангу з декількох метрів головою розстрілював ворота Бущана, але голкіпер збірної України в ефектному стрибку відбив м’яч на кутовий.

Підопічні Шевченка намагалися розганяти контратаки, проте виходило не надто вдало. А німці і далі продовжували грати в комбінаційний футбол і створювати моменти біля воріт збірної України. Після чудової комбінації небезпечно пробивав Кроос з-за меж штрафного, та, на щастя, м’яч пройшов поруч з дев’яткою.

0:1 після першого тайму і жодного удару від збірної України у площину воріт Ноєра. Натомість у німців цей показник склав аж 7 влучних пострілів.

Другий тайм

Друга половина зустрічі для збірної України розпочалася просто катастрофічно. Після подачі з правого флангу Бущан не зумів зафіксувати м’яч у руках, і той відлетів просто на голову Горецкі, а вже від нього залетів у сітку воріт – 0:2.

Вже буквально в наступному моменті Бущан врятував збірну України від ще одного пропущеного м’яча. Після чудової комбінації Дракслер опинився сам майже на лінії воротарської зони. Півзахисник німців пробив у кут воріт, але Бущан парирував цей удар.

Згодом голкіпер збірної України зробив ще один суперсейв. Дракслер прорвався до штрафного майданчика і подав на дальню стійку, де був ніким не прикритий Клостерман. Футболіст пробив під поперечку, але Бущан якимось дивом встиг зреагувати і перевести на кутовий.

Перший небезпечний момент українці створили на 60 хвилині. Малиновський пройшов з центра поля і віддав на Циганкова. Віктор прибрав захисника в штрафному майданчику, але дуже невдало і слабко пробив – Ноєр без проблем забрав м’яч до рук.

Шанс на камбек

В середині другого тайму збірна України здобула право пробити пенальті – Зюле збив у підкаті Яремчука. Виконувати одинадцятиметровий удар підійшов Малиновський. Гравець Аталанти протужно пробив у лівий від себе кут, Ноєр не зреагував – 1:2.

Та бодай зрівняти рахунок збірна України не змогла. Підопічні Шевченка у надскладному поєдинку з Німеччиною поступаються 1:2.

Наступний поєдинок наша національна команда проведе вже 13-го жовтня зі збірною Іспанії, але в цьому матчі не зможе зіграти Руслан Малиновський через перебір жовтих карток. Фурія Роха мінімально обіграла швейцарців 1:0.

Читайте також: Як так? Ахметов не захотів Буффона в Шахтар та Фонсекою знову незадоволені. Рома хоче замінити його переможцем Ліги Європи

Читайте також