Драма на чемпіонаті світу! Кейн топить Англію, а Жиру виводить Францію у півфінал. ВІДЕО

23:01, 10 грудня 2022
СВІТОВИЙ ФУТБОЛ

Англія та Франція в 1/4 розіграли останню путівку до півфіналу чемпіонату світу, де суперником переможця стане сенсаційна збірна Марокко, яка здолала Португалію 1:0.


Перший удар у площину воріт нанесли французи на 11-й хвилині. Після подачі з правого флангу головою пробивав Олів'є Жиру, проте м'яч полетів по центру воріт і голкіпер збірної Англії Джордан Пікфорд впевнено забрав його до рук.

А вже на 17-й хвилині підопічні Дідьє Дешама вийшли уперед. Орельєн Чуамені потужним розкішним ударом з-за меж штрафного майданчика закрутив м'яч точнісінько у кут воріт Англії – 0:1. Для 22-річного півзахисника Реала це перший гол за збірну Франції в офіційних матчах.

Loading...

Згодом чудову нагоду, щоби відігратися, мали номінальні господаря поля. Англійці заробили право на небезпечний штрафний удар поблизу воріт суперника. Проте з такої вигідної позиції Люк Шоу пробив по центру і Уго Льоріс надійно зафіксував м'яч у руках.

Ще за мить Харрі Кейн у штрафній зоні відтіснив захисника збірної Франції Дайо Упамекано і з кута воротарського майданчика намагався перекинути Льоріса, який уже стелився під удар. М'яч влучив у руку голкіперу французів і вилетів у поле.

На 29-й хвилині Кейн дуже сильно пробивав з дальньої відстані – Льоріс перевів на кутовий. На цьому натиск англійців у першому таймі закінчився і французам вдалося відвести м'яч від власних воріт.

Loading...

Одразу по перерві Англія ледь не зрівняла рахунок. Спочатку Беллінгем з лінії штрафної зони злету завдав удару під поперечку – Льоріс у стрибку парирував. А після подачі з кутового воротар збірної Франції помилився на виході, не дістався до м'яча і Магвайр пробив головою. Але цього разу свою команду врятував Кунде, який розрядив ситуацію.

На 52-й хвилині головний арбітр зустрічі призначив пенальті у ворота Франції – Чуамені у власному штрафному майданчику збив Сака. Одинадцятиметровий впевнено реалізував Кейн, розвівши м'яч у Льоріса по різних кутах – 1:1.

За декілька хвилин французи ледь знову не повели у рахунку. Рабйо дальнім ударом намагався прошити Пікфорда, але голкіпер збірної Англії у падінні дістав м'яч.

У середині другого таймі після навісу з правого флангу з близької відстані небезпечно головою пробивав Магвайр, йому не вистачило дещиці, щоби влучити у площину воріт.

На 77-й хвилині супермомент мали французи. Після навісу з лівого флангу Дембеле виграв повітря у штрафному майданчику і скинув головою на Жиру, який опинився сам перед воротами. Нападник збірної Франції з близької відстані злету розстрілював ворота Англія, але Пікфорд продемонстував дива реакції і відбив на кутовий.

Проте вже у наступному моменті Жиру реабілітувався і забив. Грізманн подав з лівого флангу на лінію воротарської зони і форвард французів вколотив м'яч у сітку воріт – 1:2.

Радість Ле Бльо ледь не зіпсував рефері. На 82-й хвилині арбітр після перегляду VAR знову призначив одинадцятиметровий у ворота Льоріса – Люка Ернандес у власній штрафній зоні Мейсона Маунта. Та цього разу Кейн не реалізував пенальті! Нападник збірної Англії з позначки пробив вище воріт.

На останніх секундах англійці отримали право на штрафний удар поблизу воріт Франції, але Рашфорд пробив трохи вище воріт.

Тож збірна Франції виходить до півфіналу чемпіонату світу, де зустрінеться з Марокко.

Читайте також: Новий виклик після річного простою. Збірна Нідердандів знає ім'я наступника Луї ван Гала

Читайте також