Кінець казці Польщі на чемпіонаті світу. Жиру та Мбаппе виводять Францію у чвертьфінал. Відеоогляд

18:58, 04 грудня 2022
СВІТОВИЙ ФУТБОЛ

У третьому матчі 1/8 фіналу чемпіонату світу збірна Франції грала з Польщею, яка зі скрипом пролізла у раунд плей-оф.


Фаворитом у зустрічі вважалися саме чинні чемпіони світу і саме вони з перших хвилин активно пішли уперед. Та з натиском французів поляки впоралися досить впевнено. За перші 25 хвилин підопічні Дідьє Дешами лише тричі пробивали по воротах Войцеха Щенсного. Проте ці удари від Чуамені, Дембеле і Кунде були з-за меж штрафного майданчика і голкіпер Ювентуса спокійно з ними впорався.

Поляки, врахувавши досвід матчу з Аргентиною, не стали затискатися біля власних воріт і теж відповідали своїми атаками. Так небезпечно з дальньої відстані пробивав Левандовський, але м’яч пройшов поруч зі стійкою.

Супермомент на 29-й хвилині мали номінальні господарі поля. Французи розігнали чудову атаку, Грізманн віддав до штрафного майданчика на Дембеле і той прострілив на дальню стійку, куди увірвався Жиру. Нападник дотягнувся до м’яча, але з декількох метрів не зміг переправити його у сітку воріт.

Свою розкішну нагоду, щоби забити, мали і поляки. Берешинський прорвався по лівому флангу і скотив на одинадцять метрів під удар Зелінському. Півзахисник Наполі стріляв на силу, але влучив у Льоріса. М’яч знову відлетів до Зелінського, але з другого разу він влучив у Тео Ернандеса. Від захисника м’яч зрикошетив до Камінського і той в дотик завдав удару, але на лінії воріт врятував Варан.

Наприкінці першого тайму збірна Франції таки повела у рахунку. Мбаппе розрізною передачею вивів віч-на-віч із Щенсним Жиру і форвард свій момент впевнено реалізував, відправивши м’яч у кут воріт – 1:0. Цей гол став для Жиру 52-м за національну команду. Тим самим 36-річний гравець став найкращим бомбардиром в історії збірної Франції, обійшов Анрі.

Loading...

По перерві французи продовжили контролювати гру і міг забивати Мбаппе. Нападник ПСЖ пробивав з-за меж штрафного майданчика, м'яч влучив у захисника і рикошетом від нього ледь не залетів під стійку воріт Щенсного.

На 74-й хвилині Мбаппе зняв усі питання про переможця зустрічі. Футболіст отримав передачу у штрафному майданчику Польщі від Дембеле, підготувався до удару і потужно вколотив м'яч у ближній кут – 2:0.

А вже у доданий час Мбаппе забив знову. Француз із близької відстані сильно пробив у дальній верхній кут – 3:0.

На останніх секундах матчу головний арбітр після перегляду VAR (м'яч у штрафній зоні влучив у руку захиснику) призначив пенальті у ворота Франції. З першої спроби Левандовський не переграв Льоріса, але суддя змусив перебити одинадцятиметровий, оскільки кіпер зійшов з лінії воріт, а гравці збірної Франції забігли у штрафний до удару. З другої спроби нападник Барселони знову потанцював біля м'яча, і нарешті забив – 3:1.

Тож Франція дуже впевнено перемагає поляків і виходить до 1/4 фіналу чемпіонату світу, де їхнім суперником стане Англія, яка без шансів переграла Сенегал з рахунком 3:0.

Читайте також: Захочуть підписувати? Ракицький здивував бажанням повернутися в Україну

Читайте також