Пробив стіну Данії. Мбаппе виводить Францію у плей-оф Чемпіонату світу. Відеоогляд матчу

19:57, 26 листопада 2022
СВІТОВИЙ ФУТБОЛ

Франція, яка у своєму першому матчі на цьому чемпіонаті світу впевнено перемогла Австралію (4:1), у квартеті D грала з Данією, яка стартувала у Катарі з нічиєї з Тунісом (0:0).


Фаворитом зустрічі вважалися французи і саме вони, відповідаючи своєму статусу, з перших секунд захопили ініціативу. За стартові 15 хвилин півні тричі пробивали у бік воріт Данії, але все повз. 

Проте вже у середині першого тайму Каспер Шмейхель записав до свого активу перший сейв. Після навісу від Дембеле Рабйо завдавав потужного удару головою, але голкіпер Данії в ефектному стрибку парирував.

Тотальна перевага Франції (12 ударів проти 2-х у данців за перші 45 хвилин), моменти Жиру та Мбаппе, у першому таймі не вилилися у забитий м’яч чинних чемпіонів світу.

Loading...

У другій половині зустрічі картина гри не надто змінилася. На 57-й хвилині чудову індивідуальну майстерність продемонстрував Мбаппе. Нападник ПСЖ поблизу центра поля накрутив гравця Данії, протягнув м’яч до штрафного майданчика і пробив у ближню від себе дев’ятку – Шмейхель відбив на кутовий.

За декілька миттєвостей Грізманн виходив фактично віч-на-віч з голкіпером, але пробив вище воріт.

Та на 61-й хвилині підопічні Дідьє Дешама таки пробили Шмейхеля. Мбаппе у штрафній зоні обігрався з Тео Ернендесом і в дотик відправив м’яч у сітку воріт Данії – 1:0.

Радість чинних чемпіонів світу тривала недовго. На 68-й хвилині Данія зрівняла рахунок. Після подачі з кутового Андерсен виграв повітря на ближній стійці і переправив далі на лінію воротарської зони, куди увірвався Крістенсен, який головою вколотив м’яч у ворота Льоріса – 1:1. Це був перший удар данців у площину воріт.

Цей гол явно підбадьорив гравців Данії, які могли забивати ще. Ліндстрем після передачі з лівого флангу потужно пробивав з близької відстані – голкіпер Франції відбив перед собою.

Здавалося, Данія зможе втримати нічию, але своє слово сказав Мбаппе. Грізманн навісив на дальню стійку і зірка ПСЖ, за яким не встигли захисники, коліном переправив м’яч у сітку воріт – 2:1.

Ця перемога дарує Франції перше місце у групі D і вихід до плей-оф чемпіонату світу.

Читайте також: Пенальті — це завжди лотерея. Головний тренер Динамо не бачить проблем у невдачі Циганкова?

Читайте також