Шалений фінал ЧС-2022! Хет-трик Мбаппе, драма у серії пенальті і Мессі – чемпіон світу. ВІДЕО

20:02, 18 грудня 2022
СВІТОВИЙ ФУТБОЛ

У найважливішому поєдинку року, у фінальному протистоянні чемпіонату світу 2022 зустрілися збірні Аргентини та Франції.


Під сумнівом був вихід у стартовому складі французів Олів’є Жиру через проблеми з коліном, які виникли у форварда на тренуванні. Утім, попри передматчеві побоювання, нападник вийшов із перших хвилин.

Аргентинці одразу почали тиснути на ворота суперника, намагаючись забити швидкий м’яч. Деякі моменти доходили навіть до удару. Сильно з дальньої відстані пробивав Мак Аллістер, але Льоріс впевнено забрав м’яч до рук.

Активна гра альбіселесте попереду принесла свої плоди. На 21-й хвилині підопічні Скалоні отримали право пробити пенальті. Ді Марія накрутив Дембеле, увійшов до штрафного майданчика і вінгер збірної Франції сфолив проти суперника. Одинадцятиметровий взявся виконувати Мессі. Капітан збірної Аргентини впевнено розвів Льоріса і м’яч по різних кутах – 1:0.

Номінальні господарі поля на 36-й хвилині подвоїли свою перевагу. Аргентинці розігнали швидку контратаку, Мак Аллістер вивів віч-на-віч із Льорісом Ді Марію і півзахисник у дотик прошив голкіпера Франції – 2:0.

Loading...

Дідьє Дешам вочевидь був шокований таким результатом і ще до перерви вдався до замін. На 41-й хвилині зустрічі головний тренер Ле Бльо прибрав з поля Жиру і Дембеле та випустив Тюрама і Коло Муані, який забив у півфіналі одразу після виходу на заміну.

Команди пішли на перерву за рахунку 2:0 на користь збірної Аргентини. Французи за перші 45 хвилин не завдали жодного удару навіть у бік воріт суперника!

Loading...

Другий тайм знов активніше розпочала Аргентина. Спочатку Де Поль у падінні пробивав майже із лінії штрафного майданчика – Льоріс забрав м’яч до рук. А згодом Альварес продерся до воріт французів і завдав удару злівої у ближній до себе кут – голкіпер збірної Франції знову парирував. 

Інтригу в матчі на 79-й хвилині повернув головний арбітр. Отаменді у власному штрафному майданчику ударив по нозі Коло Муані і рефері призначив одинадцятиметровий удар. Пенальті реалізував Мбаппе – Емільяно Мартінес вгадав кут та навіть зачепив м’яч руками, але відбити не зумів – 2:1.

А на 81-й хвилині збірна Франції зрівняла рахунок. Коман перехопив м’яч у центрі поля, закинув на Мбаппе, який обігрався з Тюрамом, і нападник ПСЖ з меж штрафного майданчика потужним пострілом злету прошив Мартінеса – 2:2.

Loading...

Уже на останніх хвилинах доданого часу ледь не вирвав перемогу для своєї команди Мессі. Лідер збірної Аргентини стріляв з-за меж штрафної зони під поперечку, але Льоріс у стрибку відбив на кутовий. І поєдинок перейшов у екстратайми.

На 105-й хвилині аргентинці мали чудовий шанс забити. Мессі віддав у штрафному майданчику французів на Луатару Мартінеса, але нападник дуже довго обробляв м’яч і його удар у підкаті заблокував захисник. Ще за мить Мартінес виходив фактично сам-на-сам із Льорісом, але пробив повз ворота. 

 На старті другого екстратайму Аргентина забила. Альбіселесте розіграли чудову комбінацію і з меж штрафного майданчика потужно пробивав Лаутаро Мартінес. Льорів відбив перед собою, але першим на добиванні опинився Мессі, який в дотик відправив м’яч у ворота французів – 3:2.

Але на цьому усе тільки починалося. На 116-й хвилині арбітр призначив пенальті у ворота Аргентини – Мбаппе пробив по воротах Мартінеса, але м’яч влучив у руку Монтьєлю. Одинадцятиметровий знову впевнено реалізував Мбаппе – 3:3.

На останніх секундах зустрічі Коло Муані вийшов віч-на-віч з Мартінесом, але не зміг переграти голкіпера збірної Аргентини! І матч перейшов у серію пенальті.

Photo by Getty Images

Першими розпочинали бити французи:


1. Мбаппе – забив (Мартінес вгадав кут і навіть зачепив рукою м'яч, але не зміг відбити). 1:0

2. Мессі – забив. 1:1

3. Коман – не забив (сейв Мартінеса). 1:1

4. Дібала – забив. 1:2

5. Чуамені – не забив (гравець пробив повз ворота) 1:2.

6. Паредес – забив. 1:3.

7. Коло Муані – забив. 2:3.

8. Монтьєль – забив. 2:4.

Збірна Аргентини стає переможцем чемпіонату світу 2022-го року!

Читайте також: 230 млн євро за двох гравців! Манчестер Юнайтед планує грандіозне підсилення

Читайте також